Brukar du tävla och vinna priser?

Det är inte ovanligt att man stöter på tävlingar online som man kan delta i. Under ganska mår deltog jag inte i så många tävlingar för jag tyckte att det var ganska lönlöst.

Det var baserat på en känsla för att jag endast deltog i tävlingar när det var något jag verkligen ville ha. Det innebar ofta att det var många som var med och jag blev alltid besviken på att jag inte vann.

Men det finns tävlingar man kan hålla utkik över där det inte är tio tusen deltagare som är med utan där det kanske bara är några hundra. Detta ökar chansen rejält till att vinna och om insatsen inte kräver så mycket tid kan man ganska enkelt anmäla sig och vara med i ett tjugotal tävlingar till nästan samma arbetsinsats som en anmälan hos en större tävling.

Jag har vunnit några gånger nu och har kanske varit med i 50-60 tävlingar. Det låter såklart mycket men om insatsen inte kräver så mycket och man kan vara med i 5-10 tävlingar i månaden så vinner man ändå ett par gånger i halvåret.

Den senaste jag anmält mig till är att tävla om att vinna en matkasse. Mat är något man måste ha men det kanske inte är det roligaste att vinna. Däremot är det ändå en bra vinst och pengarna man sparar på att få en matkasse kan man lägga upp att köpa något annat om man nu skulle vinna.

Matkassar är annars ett bra koncept som blivit väldigt populärt för att det sparar tid och effektiviserar vardagen genom att låta någon annan handla och hitta recept. Ett moment som faktiskt kan ta ganska mycket tid om man vill försöka variera sina måltider.

Men det finns andra tävlingar som också är intressant att delta i. Vinna upplevelser är något jag försök flera gånger men ännu inte lyckats med. Men de flesta upplevelser är ändå något som jag tycker hade varit kul och som berikar ens liv.

Min största dröm är väl att vinna en luftballongsvärd för att det är något jag gärna skulle vilja göra men inte riktigt kan se mig själv lägga pengar på just nu. Men det finns mycket annat kul som kretsar kring upplevelse som t.ex. att köra sportbil och där kör jaguar eller någon annan lyxbil hade varit kul. Bjuds det dessutom på en resa och annat skoj kring upplevelsen blir det ännu bättre men förmodligen även svårare att vinna.

Brukar du delta i tävlingar? Mitt bästa tips är nog att om man inte har ett klockrent och extremt bra bidrag i en stor tävling så är det mer lönsamt att hitta mindre tävlingar där inte så många deltar.