Svårt att hitta billiga hotell i Köpenhamn

Köpenhamn Nyahvn

Jag hade tänkt resa ner till Köpenhamn och njuta av Öresundsområdet över en vecka i September när jag har min sista semestervecka men jag har haft lite problem att hitta billiga hotell att bo på.

Tanken är att göra en billig resa och jag vet att mat och levnad i Köpenhamn inte tillhör det absolut billigaste så därför hade det varit bra att få så billigt boende som möjligt. Det kan tyckas att jag är lite sent på det för att hitta ett passande hotell och det är delvis sant men jag har letat efter ett bra boende sedan i slutet av maj.

Jag känner att jag nog när som borde passa på att boka in hotellet om det ens ska bli någon resa. Just nu ser det dock ut som att jag måste kompromissa lite. Det billigaste hotellet som egentligen är ett vandrarhem kan jag inte bo på hela veckan utan jag hittar endast fyra dagar i sträck där det finns ett ledigt enkelrum på för den veckan. Att sova i sovsal är inte riktigt min grej och jag gillar att kunna dra mig undan om jag vill det.

Det andra hotellet som jag tittar på är ett centralt trestjärnigt hotell men även för de billigaste rummen så ligger det på strax över 1000kr per natt. Det känns inte som något billigt alternativ men just nu har jag inte så mycket val känner jag. Jag har tittat på denna lista med hotell som ska vara billiga och det känns inte som att det är allt för många alternativ där. Jag har sökt efter lediga hotell under min vistelse och då inser jag ju att många tyvärr redan är fullbokade.

Jag får se hur jag gör men just nu lutar det mot en kompromiss. Alternativt så stannar man endast fyra dagar i Köpenhamn och åker över till Malmö för att känna på den staden i några dagar. Då blir boendet säkert lite billigare men jag har inte riktigt samma intresse av att besöka Malmö som jag har av Köpenhamn.