Måste köpa liggunderlag till fjällvandringen

Exped SynMat 7Jag ska iväg och vandra i fjällen i januari och saknar ett bra liggunderlag att ta med mig. Mitt förra liggunderlag har gått sönder och förra vandringen var inte speciellt rolig på grund av det.

Jag har tittat lite på SynMat 7 från Exped som på liggunderlag.nu finns under deras avdelning bäst i test. Det som förbryllar mig lite är temperaturgränsen och att -17 inte riktigt räcker till. Det är dock ovanligt att marken är så pass kall i Sverige men om det förekommer och vandringen är planerad så känns det ganska dumt.

Exped har även serien Downmat som är bättre, men det kostar också ganska mycket mer så det är inte automatiskt självklart. Jag får nog grubbla lite på detta, det är allt för lätt att spendera mycket pengar på utrustning som man kanske egentligen inte behöver. Liggunderlaget är dock ganska viktigt, speciellt för mig som blir så gnällig om jag sovit dåligt 😉