Härlig cykeltur med cykeldatorn idag

cykeltur-med-cykeldator

Bilden ovan motsvara knappast min cykelrunda idag men det ser väldigt härligt ut och det var min runda med. I går kväll satt jag och planerade in min rutt som jag skulle cykla på min cykeldator, en liten manick med GPS och display som visar hur snabbt och hur lång jag cyklat.

En cykeldator är verkligen en fröjd om man cyklar regelbundet och vill hålla koll på sin träning men även kunna dela rutter med vänner och planera dem i förväg. Det var detta jag gjorde och det hela landade på en 7 mil lång tur vilket ändå får anses vara helt okej med tanke på min form just nu.

Min cykeldator kommer från tillverkaren Garmin och där kan jag på kartan sedan utläsa var jag cyklat och vilket tempo jag hållit under tiden. I mångt och mycket cyklar jag en mil på 17-19 minuter, vilket motsvarar en hastighet på ca 32-35 km/h. Hastigheten beror helt på sträckan och min form.